Translate

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Γιατί εμείς οι νέοι Θυμόμαστε, Τιμάμε, Συνεχίζουμε και πρέπει να Προσπαθούμε._ Γράφει ο Β.Σ.Κεσίδης

 

Στο κλίμα συγκίνησης αυτών των εθνικών ημερών Θυμόμαστε τα κατορθώματα των προγόνων μας, ανακαλύπτουμε πολλές πτυχές που με το πέρας των χρόνων ξεδιπλώνονται και κατανοούμε έστω ελάχιστα το πώς καταφέρανε το ακατόρθωτο οι προγενέστεροί μας. 
Ποιός από εμάς δεν έχει έναν συγγενή που πρωταγωνίστησε στο Έπος του '40; ποιός από εμάς δεν συγκινείτε όταν "ξεφυλλίζει" αυτά τα φύλλα της Ελληνικής ιστορίας;
Προβλημαστιστήκαμε ποτέ πώς γιορτάζουμε το ΟΧΙ; προβληματιστήκαμε ποτέ πώς αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση με αισιοδοξία, με κουράγιο και πάνω από όλα με ενότητα, αυτή η οποία μας οδήγησε στον θρίαμβο που γιορτάζουμε... χωρίς να ξέραμε το αποτέλεσμα.
Αυτοί οι πρόγονοι απέδειξαν την καταγωγή τους και άξια κουβαλούσαν την έννοια του Έλληνα !!!
Αυτοί οι πρόγονοι ήταν μονιασμένοι και αποφάσισαν όλοι να προσφέρουν στον Αγώνα, τα παιδιά με τις διάφορες ενέργειές τους, οι γυναίκες κουβαλώντας ως γνωστόν διάφορες προμήθειες και συντηρώντας τα σπιτικά τους και οι μάχιμοι άνδρες πηγαίνοντας στο μέτωπο, όπως και οι μεγαλύτεροι βοηθώντας με την εμπειρία τους σε διάφορες καταστάσεις. Άλλωστε ακόμη και πολλοί ομογενείς και επιφανείς απεφάσισαν να επιστρέψουν στην Πατρίδα στην περίπτωση των πρώτων, όπως και αμφότεροι να καταταχθούν στην πρώτη γραμμή αψηφώντας τους κινδύνους και έχοντας ως μόνο ιδανικό την Ελλάδα ως Ελεύθερη/Ιδέα, ως Πίστη και ως μια Οικογένεια αφού πρώτα απ'όλα ήταν η απόλυτη ενότητα που επικρατούσε.
Ακόμη θα μπορούσαμε να πούμε πώς η Ελλάς ήταν πάντα προετοιμασμένη διότι η ψυχή και η δύναμη του Έλληνα πάντα υπάρχει απλώς τότε αναζοωπηρώθηκε και "έκαψε" τον κάθε κατακτητή, αποσπώντας ακόμη και την γνωστή φράση < Από εδώ και στο εξής θα λέγεται πώς οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες και όχι οι Έλληνες σαν ήρωες>.
Εμείς οι απόγονοι αυτών των Τρανών Ελλήνων οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ αλλά όχι μόνο στα λόγια, θα πρέπει να το αποδείξουμε με πράξεις οι οποίες κρίνονται και στην καθημερινότητά μας, θα πρέπει να σκεφτόμαστε πώς στο αίμα μας υπάρχει η Ελλάδα, σαν Ιδέα, σαν Ψυχή, σαν Πίστη, σαν Ενέργεια είναι λοιπόν στο χέρι μας να την ενεργοποιήσουμε και να την συνεχίσουμε.
Ζήτω η Ελλάς, Ζήτω η 28η Οκτωβρίου, Ζήτω οι Ήρωές μας.
Αυτά σκέφτομαι όταν "κολυμπάω" σε αυτές τις μνήμες που με διαπερνούν ρίγη συγκίνησης και προσπαθώ.
Θυμάμαι, Τιμάω, Συνεχίζω, ΠΡΟΣΠΑΘΩ !!!
Δίνω πνοή στον #neoslogos , συνεχίζω στο αύριο.