Translate

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Σαν Σήμερα

04/12/1913: "Η διεθνής επιτροπή διακανονισμού των συνόρων Αλβανίας-Ελλάδας υποβάλλει στην Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λονδίνου τις αποφάσεις που λήφθηκαν από αυτή, γνωστές ως ""Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας"", με βάση τις οποίες η Βόρεια Ήπειρος παραχωρείται στην Αλβανία. Μετά την έντονη διαμαρτυρία και τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης, οι πρεσβευτές των Μεγάλων Δυνάμεων στο Λονδίνο δίνουν διακοίνωση στην ελληνική κυβέρνηση, με την οποία της γνωστοποιούν ότι η απόφαση για οριστική παραχώρηση των νησιών του Αιγαίου εξαρτάται από την πλήρη συμμόρφωσή της με τους όρους του Πρωτοκόλλου της Φλωρεντίας." 

04/12/1950: Το Σμήνος των Μεταφορικών Αεροσκαφών του Εκστρατευτικού Σώματος Ελλάδας αναλαμβάνει από το αεροδρόμιο της περιοχής Χουνγκάμ της Κορέας, τις πρώτες πολεμικές αποστολές μεταφοράς τραυματιών από το πεδίο της μάχης, κατά τις οποίες διακρίνεται για τη δράση του και τιμάται με εύφημη μνεία από τον πρόεδρο των ΗΠΑ. 

                                 

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου σημειώνεται στο Μιλάνο. Οι συλληφθέντες καταθέτουν ότι διατελούσαν σε επαφή και με άλλους συνενόχους και σκόπευαν να τοποθετήσουν βόμβες στην αμαξοστοιχία, στην οποία επέβαινε ο βασιλιάς.