Translate

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΔΙΣΤΟΜΟ 10/06/1944-10/06/2015

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ !!!



10/06/1944: Οι Γερμανοί εκτελούν στο Δίστομο 218 άτομα, από τα οποία 20 βρέφη, 15 παιδιά και 42 υπερήλικες, σε αντίποινα για δολιοφθορές ανταρτών.
Σαν σήμερα έγινε η Σφαγή του Διστόμου, αναμφίβολα μια ημέρα μνήμης των Συνελλήνων μας αλλά βεβαίως και μια μέρα υπενθύμισης της φρικαλαιότητας που μπορεί να φτάσει ένας λαός εξοντώνοντας έναν άλλο λαό χωρίς έλεος,ντροπή και βεβαίως μηδενική ανθρώπινη συναίσθηση της λογικής πλευράς του ανθρώπου.Τα λόγια είναι περιττά αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε αυτό το γεγονός εγώ σαν νέος αυτό το γεγονός το έχω ζήσει βλέποντας φωτογραφίες και διαβάζοντας κείμενα ίσως και κείμενα που δεν υπερκαλύπτουν τη σοβαρότητα του γεγονότος. Αυτή η ημέρα είναι ημέρα σπαραγμού της Ελληνίδας Μάνας, η ημέρα σπαραγμού των Ελλήνων Γονέων, η ημέρα σπαραγμού των Ελλήνων Τέκνων, ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΗΜΕΡΑ ΣΠΑΡΑΓΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ !!! Ίσως να σας κουράζω αλλά έστω με το μέσο αυτό της γραφής και δημοσίευσής μου ελπίζω να σας ευαισθητοποιήσω και να σας κάνω να αισθανθείται έστω και έστω λίγη συγκίνηση για τους προγόνους μας για αυτούς που θυσιάστηκαν ηρωικά απέναντι στον ψυχρό κατακτητή για αυτούς που αν και ήταν στο εκτελεστικό απόσπασμα έριχναν μια κλεφτή ματιά στα παιδιά τους ή τους γονείς τους και η τελευταία τους πνοή συνοδευόταν με την λέξη ΕΛΛΑΣ αυτή θα είναι η ιαχή που θα συνεχίζει την πίστη μας, την Ελλάδα μας συν Θεώ.
ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΝΕΚΡΟΙ ... ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ
ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΑΕΙ !!!

Υ.Γ.:Η επιλογή της εικόνας ήταν επι τούτου επιλεγμένη για να αποδείξει τις φρικαλαιότητες και τις απαράδεκτες πράξεις που έγιναν εις βάρος του Ελληνισμού.
10 Ιουνίου 2015,

Βασίλειος Σ. Κεσίδης.