Translate

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Σαν Σήμερα

                                       
 
11/08/1716: Τρομακτική θύελλα με αστραπές, κεραυνούς, ισχυρό άνεμο και κατακλυσμιαία βροχή καταστρέφει τον τουρκικό στόλο που πολιορκεί την Κέρκυρα και βρίσκεται στο ανοικτό πέλαγος, εντελώς απροετοίμαστος για τέτοια ασυνήθιστη κακοκαιρία. Ο λαός αποδίδει την ευμενή αυτή εξέλιξη σε σωτήρια επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος.
 
                                       
 
11/08/1875: Στο Λόγο του Θρόνου που εκφωνεί ο βασιλιάς Γεώργιος Α' στη βουλή διακηρύσσεται η Αρχή της Δεδηλωμένης. Στο εξής, η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα ανατίθεται μόνο σε όποιον έχει τη «δεδηλωμένη» πλειοψηφία της βουλής. Ο λόγος του βασιλιά γράφτηκε από τον πρωθυπουργό Χαρίλαο Τρικούπη.
 
11/08/1921: Αρχίζει η κύρια επίθεση του ελληνικού στρατού με τα Α΄, Β΄ και Γ΄ Σώματα Στρατού συμπαραταγμένα κατά της τοποθεσίας Σαγγάριου, ανατολικά του ποταμού.  
 
11/08/1944: Η ΙΙΙ Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία (3 τάγματα Πεζικού και 1 σύνταγμα Πυροβολικού), υπό το Συνταγματάρχη Θρασύβουλο Τσακαλώτο, που πολεμούσε μαζί με τους Συμμάχους εναντίον του Άξονα, αποβιβάζεται στον Τάραντα για να προωθηθεί στη ζώνη επιχειρήσεων του Ιταλικού Μετώπου. 
 
11/08/1996: Ειρηνικές διαδηλώσεις Κυπρίων στην Πράσινη Γραμμή βάφονται με αίμα. Τουρκοκύπριοι και Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου τον Κύπριο διαδηλωτή Τάσο Ισαάκ.