Translate

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

103 Χρόνια Ελεύθερη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Γράφει ο Β.Σ.Κεσίδης


Με αφορμή την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και επειδή είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας ένα καινούργιο άρθρο.

Ας σκεφτούμε...., πόσοι αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση αυτή; πόσοι πίστεψαν σε αυτήν την ιδέα; πόσοι ίσως γονάτισαν αλλά δεν το έβαλαν κάτω; πόσοι περιμένανε αυτήν την ευλογημένη ημέρα;
Γιατί να μην αποκτήσουμε και εμείς έστω λίγο από αυτό το θάρρος;

Ίσως ήρθε η ώρα να σταθούμε πραγματικά στα πόδια μας, και μην αναπολούμε μόνο τα απέραντα κατορθώματα των προγόνων μας, ίσως έτσι να νοιώσουν υπερήφανοι και για εμάς και έτσι να τιμήσουμε και εμείς τις ιδέες για τις οποίες αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, φυλακίστηκαν και έκαναν τα πάντα για να τις μεταδώσουν στα παιδιά και εγγόνια τους ώσπου να φτάσουν και σε εμάς.

Ας είναι η στιγμή αυτή που θα τα πάρουμε όλα από την αρχή, μέσα στο κλίμα της εθνικής συγκίνησης που ζούμε αυτές τις ημέρες ας πάρουμε κουράγιο και ας κάνουμε την αρχή που πρέπει, την αρχή που περιμέναμε τόσο καιρό την αρχή που θέλουμε όλοι μας.

Απευθύνομαι ειδικά στη σκέψη του νέου, αλλά και γενικότερα στη σκέψη όλων διότι πάντα η αρχή γίνεται από κάποιον αλλά έπειτα πρέπει να εξαπλωθεί παντού η ιδέα και να συγχρονιστούν όλα για το ιδανικό αποτέλεσμα.

Η Θεσσαλονίκη ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελεύθερη στις ψυχές και στις καρδιές των Θεσσαλονικαίων και όλων των Ελλήνων, άλλωστε αυτό αποδείχτηκε όταν αναγκάστηκε άτακτα ο κατακτητής να αποσυρθεί.

Η Θεσσαλονίκη δεν ήταν ποτέ υπόδουλη διότι και στην περίπτωση αυτή απέδειξαν οι πρόγονοί μας  πως (εμείς) οι Θεσσαλονικείς και γενικότερα οι Έλληνες ζυγό δεν υπομένουμε ίσως να πούμε πώς γονατίσαμε για κάποια περίοδο η οποία μας αναζωογόνισε και αποδείξαμε πώς η Ελλάς πάντα όρθια μένει.

Ζήτω η Θεσσαλονίκη, Ζήτω η Απελευθέρωση.

Δίνουμε πνοή στην καινούργια αρχή, δίνουμε πνοή στον #neoslogos.