Translate

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Σαν Σήμερα

22/07/1943: Μετά την αναγγελία επέκτασης της βουλγαρικής κατοχής στην Κεντρική Μακεδονία, λαμβάνουν χώρα διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, και ακολουθούν βίαιες συγκρούσεις του άοπλου πλήθους με τις ιταλογερμανικές δυνάμεις κατοχής, με αποτέλεσμα το φόνο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό και σύλληψη μεγάλου αριθμού πολιτών. 
 
22/07/1943: "Μετά την υπογραφή κοινής συμφωνίας στο χωριό Περτούλι Τρικάλων μεταξύ των μεγάλων ανταρτικών οργανώσεων ""Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος"" (ΕΔΕΣ), ""Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός"" (ΕΛΑΣ) και της Βρετανικής Στρατιωτικής Αποστολής (ΒΣΑ), ιδρύεται τριμελές κοινό στρατηγείο για συντονισμό της δράσης τους κατά του κατακτητή. Στη συμφωνία αυτή προσχωρεί αργότερα και η οργάνωση ""Εθνική και Κοινωνική Αλληλεγγύη"" (ΕΚΚΑ, 5/42 Σύνταγμα), εκπρόσωπος της οποίας συμμετέχει στο κοινό στρατηγείο." 

22/07/1974: Μετά από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επέρχεται συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Κύπρο από τις 17.00, αλλά οι Τούρκοι την παραβιάζουν από την ίδια ώρα. 

         

Σύσσωμος ο χριστιανικός κόσμος γιορτάζει κάθε χρόνο στις 22 Ιουλίου τη μνήμη της μυροφόρου και ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής. Η Μαρία από τα Μάγδαλα της Γαλιλαίας, εξού και Μαγδαληνή για να ξεχωρίζει από τις πολλές Μαρίες των Ευαγγελίων, ανήκε στον κύκλο μιας ομάδας γυναικών, οι οποίες ακολουθούσαν τον Χριστό και τους Αποστόλους και τους βοηθούσαν στο έργο τους. Οι επίσημες πηγές της Εκκλησίας δεν μαρτυρούν ότι ήταν αμαρτωλή.