Translate

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Σαν Σήμερα

Συγχαρητήρια στην Εθνική μας  Ομάδα καλαθοσφαίρισης στον προπονητή και όλους τους παράγοντες που έπειτα από την μεγάλη νίκη κατά της Τουρκίας με ξεκάθαρο αποτέλεσμα 61/84 νιώθουμε υπερήφανοι και συνεχίζουμε να την στηρίζουμε για τους επόμενους αγώνες και νίκες.

               
08/09/1943: Ανακοινώνεται επίσημα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς των Συμμάχων η άνευ όρων συνθηκολόγηση της Ιταλίας. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι ιταλικές δυνάμεις κατοχής στην Ελλάδα (11η Ιταλική Στρατιά) αφοπλίζονται, διαλύονται ή εξοντώνονται άγρια από τους Γερμανούς συμμάχους τους. Λίγες ιταλικές μονάδες παραδίνονται στις ελληνικές ανταρτικές ομάδες, ενώ μεγάλος αριθμός Ιταλών στρατιωτών καταφεύγει στην ύπαιθρο, ζητώντας καταφύγιο από τους κατοίκους της. 

08/09/1944: "Εκτελείται στο Χαϊδάρι Αθηνών από τους Γερμανούς η ηρωίδα της αντίστασης Λέλα Καραγιάννη, αρχηγός της μυστικής οργάνωσης ""ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ"". Μαζί της εκτελούνται, ακόμη 72 Έλληνες και Ελληνίδες." 

08/09/1944: Τμήμα από 16 Ιερολοχίτες ενεργεί επιδρομή εναντίον του νησιού της Κω, εξουδετερώνει τη φρουρά του γερμανικού φυλακίου και καταστρέφει τέσσερις ηλεκτρικούς φάρους, μία μηχανή ηλεκτρικού ρεύματος, εγκαταστάσεις, οπλισμό και τηλεφωνικές συσκευές.